Jump to content
AdriaCraft - Blizzard Community Fansite Forum
Sign in to follow this  
jovanmhn

Labavi kuleri

Recommended Posts

Zanima me jel neko od vas ikad imao problem sa nekim labavim kulerom, u smislu da mu se pretpostavljam osovima malo iskrivi ili izduži, i onda vibrira malo dok se vrti i pravi malo glasniji zvuk?

Ja sam ovaj problem imao sa svakim kompom do sad (a to je 4 potpuno različite konfe) uglavnom mi bude kuler od napajanja problem. Ovog puta je jedan od 2 kulera na grafičkoj kartici.

 

Kartica je postavljena tako da su joj kuleri na dole, i ako recimo stavim prst veoma lagano na kuler, zvuk je normalan opet. (toliko lagano da ga i ne usporim, a kamoli zaustavim)

 

U suštini ne cimam se puno ogo ovoga, jer sam kao što rekoh imao ovo na svakom kompu iz nekog razloga, i generalno kad krene iskorištenost da raste, i RPM se poveća, izgleda da se sam vrati gdje treba i sve je opet ok.

Ali eto, pomislih možda se ovo i drugima dešava jer je meni tako common, pa možda ima neki brzi fix, čisto da me ne smara svaki put kad upalim komp...

 

Grafika je gtx580 twin frozr, i nisam voljan da kopam po njoj uopšte, samo me neki quick fix zanima, ako postoji

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Desavalo se i meni da neki kuler pocne da landara, to su bili stari ventovi sa klasicnim lagerima, kasnije sam zamenio sve ventove koji su na principu ball bearing jer su mnogo bolji ali cak i oni posle duzeg vremena hoce da se "cuju". Generalno ne postoji quick fix osim da povecas broj rpm-a sa nekim programom kao sto su evga precision ili msi afterburner. Druga solucija je da skines vent i da ga otvoris kako bi mu ocistio i podmazao lezajeve.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Што отварање и продувавање схваташ као неки посао и копање.. слободно види како је вентилатор причвршћен, обично буду 2 шрафа.. одврнеш лагано, скинеш, продуваш, вратиш и пробај шта се онда дешава. =)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×