Jump to content
AdriaCraft - Blizzard Community Fansite Forum
Silencer

SteelSeries World of Warcraft Wireless MMO Mouse

Recommended Posts

U vreme kada je WoW imao najviše igrača, SteelSeries je izbacio svoj prvi model Warcraft miša, mi smo imali prilike da testiramo jedan od njegovih modela World of Warcraft Cataclysm MMO Mouse, koji je bio dobar upgrade, i koji je rešio dosta mana svog starijig brata. Prvi World of Warcraft miš bio je popularan i Steelseries nije imao dovoljno vremena da ih dosta proizvede, jer se vremenom menjao njihov dizajn, kako bi povećali udobnost, peformanse i lakoću u upotrebi. Posle velikih promena u dizajnu, tehnologiji, danas imamo prilike da isprobamo World of Warcraft Wireless MMO Mouse, koji je došao u vreme posle par nedelja izlaska Mists of Pandaria. Kao što sam naziv govori radi se o bežičnom mišu, koji na prvi pogled izgleda jako interesantno.
 
Pakovanje
WoW bežični miš kao i svaki SteelSeries proizvod, spakovan je u velikoj kutiji sa  prozorom kako bi videli miša, kao i preklopnim vratima gde možemo pročitati informacije o samom mišu. Unutar kutije pronašli smo kratko uputstvo, SteelSeries nalepnicu i micro-USB kabl.
 
WoW_Wireless_MMO_Mouse_01.jpg WoW_Wireless_MMO_Mouse_02.jpg

WoW_Wireless_MMO_Mouse_03.jpg WoW_Wireless_MMO_Mouse_04.jpg

Sa izlaskom Mists of Pandaria, SteelSeries je obnovio svoje brandirane QcK podloge novim pozadinama. Sada imamo Monk pandaren karaktera na površini podloge 320x270mm. Površina podloge je od tkanine, dok je baza od gume debljine 2mm, koji će održati stabilnost podloge na vašem stolu.

 

MoP_QCK_Mousepad_02.jpg MoP_QCK_Mousepad_03.jpg MoP_QCK_Mousepad_04.jpg

 

Pa da pogledamo izgled miša...

World of Warcraft Wireless MMO Mouse
Kao što možemo videti na slici gore, World of Warcraft bežični miš, po dizajnu dosta je preuzeo od svog starijeg brata Legendary Edition, koji je izašao u vreme Cataclysm. Gornja površina miša je inspirisana World of Warcraft radovima, sa veoma svetlim teksturama sve do plavog (svetlećeg) dela koji se nalazi u predelu za dlan. U suštini kompletna površina je polu-transparentna, kako bi miš svetleo plave boje na samoj površini. Dizajniraj da se koristi kao "palm-grip" standard, World of Warcraft bežični miš težak je 115 grama i veličine je 40x81x115mm (Visina, Širina, Dužina).
 
WoW_Wireless_MMO_Mouse_05.jpg WoW_Wireless_MMO_Mouse_06.jpg WoW_Wireless_MMO_Mouse_07.jpg
Gledanjem prednjeg dela miša možemo videti micro-USB port, koji korišćenjem Micro-USB kabla, možemo povezati za računar, kada prestaje da radi kao bežični miš, što je jako dobro jer u toku igre može da se isprazni baterija. na levoj strani miša možemo primetiti LED status lampicu, i četri tastera za palac, dok je na desnoj strani samo jedan taster predvidjen za domali prst. Na ovo možemo dodati i šest gornjih tastera (levi, desni, tri oko scroll tastera, i scroll taster), što ukupno čine 11 tastera na ovom mišu. Na bazi miša u samom centru možemo videti 8200CPI senzor, sa 150ips, 30G akceleraciju i 3m bežičnog dometa. Taster za sinhronizaciju bežične mreže koji se nalazi na levoj strani, i power taster na desnoj strani, sve zajedno sa tri pina na samom dnu. Ta tri pina služe da miš napuni baterija na svojoj 2.4Ghz bežičnoj stanici. Bežična stanica takodje ima prelep WoW stil, sa simbolima u krug koji svetle plavo kada se koristi.
 
WoW_Wireless_MMO_Mouse_08.jpg WoW_Wireless_MMO_Mouse_09.jpg WoW_Wireless_MMO_Mouse_11.jpg

Četri gumene podloge na dnu, držaće vašeg miša i bežičnu stanicu na vašem stolu. Stanica takodje ima svoj taster za sinhronizaciju bežične mreže sa mišem. Napokon kada dodje vreme za punjenje baterija na mišu, miš stoji vertikalno na svojoj stanici.
 
WoW_Wireless_MMO_Mouse_12.jpg WoW_Wireless_MMO_Mouse_13.jpg WoW_Wireless_MMO_Mouse_14.jpg
Software
SteelSeries Software pronašli smo vrlo lakim za instalaciju, čak je i pri instalaciji miš ažuriran sa poslednjim firmware-om. Radi se o SteelSeries Engine softwaru koji koristi World of Warcraft Wireless mouse skin kako bi se lakše korisnik snašao sa funkcijama i izgledom pri podešavanju miša. Glavni prozor, dozvoljava vam da konfigurišete tastere na mišu i profile, zajedno sa tabovima gde možemo podesiti brzinu, svetlost, polling rate, lift-off distance, i ostalo. Tu je i opcija podešavanja kojom brzinom će da pulsira plava svetlost na mišu. Properties, će Vam omogućiti da podesite automatsku promenu profila zavisno od aplikacije koju startujete, a tu je i statistika koja će Vam dati informacije kolko ste puta kliknuli na odredjen taster.

Vredno je pomenuti "drag and drop" već podešene komande koje dolaze uz Engine, a moguće je i napraviti razne Macro-e direktno iz igre. Sa ovim podešavanjima direktno iz World of Warcrafta možemo podesiti tastera na mišu (Menu -> Interface -> Mouse).

Zaključak
Kada pogledamo poslednju ediciju SteelSeries World of Warcraft miševa, Legendary Edition koji je izašao prošle godine, je bio najbolji WoW miš, sa najboljim kvalitetom. Sada imamo mladjeg brata koji prati tu tradiciju, samo u svojoj bežičnoj verziji.

Kada pogledamo dizaj i estetiku, miš i bežična stanica izgledaće prelepo na vašem stolu. Miš takodje dobro stoji na ruci kada je u upotrebi, čime možemo pohvaliti udobnost ovog miša pri korišćenju. Mogućnost da povežete miš direktno sa računarom, čime se u isto vreme puni dok se igrate je veliki bonus. Naravno pored svojih dobrih stvari pronašli smo i njegove mane, a to su četri tastera predvidjena za palac na levoj strani. Vertikalni tasteru su u upotrebi prošli dosta dobro, ali horzontalni za naš ukus su nekako mali i teže za dohvatiti.

WoW_Wireless_MMO_Mouse_15.jpg WoW_Wireless_MMO_Mouse_16.jpg WoW_Wireless_MMO_Mouse_17.jpg WoW_Wireless_MMO_Mouse_18.jpg WoW_Wireless_MMO_Mouse_19.jpg WoW_Wireless_MMO_Mouse_20.jpg
Kada gledamo performanse ovog miša, Legendary Edition WoW miš imao je relativno slabiji senzor, dok kod kod bežične verzije je drugačije. Na 5200 CPI, WoW bežični miš je brz, a 8200 CPI je još brže nego kastovanje magija u Mists of Pandaria. Tasteru su odličnog odziva, a trajanje baterije je uspela da izdrži par dana igranja, sa jednim punjenjem, koje smo naravno uradili tokom igranja (Ali naravno uvek možete napraviti pauzu i ostaviti miš na svojoj stanici za punjenje).

Rezime
Udoban za korišćenje, estetski prijatan, sa top performansama Bežična Verzija SteelSeries World of Warcraft Miš je pun pogodak ukoliko tragate za najboljim mišem za World of Warcraft ili druge MMO igre.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×