Jump to content
AdriaCraft - Blizzard Community Fansite Forum
Silencer

SteelSeries Desmo

Recommended Posts

SteelSeries je kompanija koja raspolaže širokim asortimanom gejmerskih tastatura, miševa i slušalica. Oni su jedna od najpoznatijih kompanija koja se bavi izradom profesionalne gejmerske opreme. Danas, imamo prilike da Vam pokažemo novi proizvod koji je SteelSeries plasirao na tržište, a ne radi se o tastaturu i mišu, već o gejmerksim naočarima za kompjuter.

U pitanju je proizvod SteelSeries Desmo Snow od Gunner Optik kompanije, koja se fokusira samo na tehnologiju optike. Desmo je naziv za profesionalne gejmerske naočare, a Snow brandovanje znači koja je boja u pitanju (bela). Postoji i Onyx brand koje su nardandžaste.

Za mnoge gejmerske naočare može zvučati kao trik, ili nešto našta samo kompanija planira da uzme pare. Posebno kada pročitamo 'See Better, Play Better' na kutiji, čini nam se da nije nešto spektakularno. Medjutim kada pogledamo bolje, i pročitamo više informacija na kutiji o proizvodu, dobijemo lepo objašnjenje tehnologije optike, koja će Vam poboljšati kontrast, poboljšati detalje, smanjiti odsjaj, poboljšati izdržljivost, smanjiti zamor očiju... Zanimljivo, a teorertski i moguće.

Pakovanje

Naočare dolaze u tipičnom crno narandžastom stilu SteelSeries pakovanja, sa velikim prozorom, koji nam daje kompletan pregled prednjeg dela naočara (Okvira i stakla). Na zadnjem delu možemo otvoriti vratanca, gde imamo pregled zadnjeg dela naočara, kao i detaljne specifikacije, prevedene na više jezika.

SteelSeries_Desmo_01.jpg SteelSeries_Desmo_02.jpg SteelSeries_Desmo_03.jpg

Kada smo otvorili kutiju, primetili smo da se naočare drže na providnoj plastici, kako se ne bi oštetile u transportu, a tu je i pregrada gde smo našli informacije o garanciji i mikrofiber futrolu za naočare, koja može da se koristi za čišćenje.

SteelSeries_Desmo_04.jpg SteelSeries_Desmo_05.jpg

SteelSeries Desmo Naočare

Ove naočare dele sličnost sa sportskim naočarima, ali sa SteelSeries unikatnim dizajnom. Polukovirni dizajn sa velikim staklama, daje nam nesmetani periferni pregled, nego klasičan tradicionalni dizaj, dok nam tamnožuta optika smanjuje odsjaj, drečave i oštre boje.

SteelSeries_Desmo_06.jpg SteelSeries_Desmo_08.jpg

Nosni most, je podešljiv, stabilan i konforan, zajedno sa tankim držačima čine ove naočare udobne uz korišćenje bilo kojih slušalica. Svako ko koristi slušalice i nosi naočare, zna kolko može to biti bolno i neudobno, što nije slučaj kod SteelSeries Desmo.

SteelSeries_Desmo_07.jpg SteelSeries_Desmo_09.jpg SteelSeries_Desmo_10.jpg SteelSeries_Desmo_11.jpg

SteelSeries_Desmo_12.jpg SteelSeries_Desmo_13.jpg

Korisnička Iskustva i Zaključak

Kada se ujedine dva velika proizvodjača kao što su SteelSeries i Gunner Optiks, dobijemo skup moćnih mogućnosti na jednom mestu. Prvo, optika ima dioptriju oko +0.2, što nam poboljšava koncentraciju, i time smanjuje zamor i naprezanje očiju. Naravno stakla koja takodje smajuju jake, blještave boje nam smanjuje zamor očiju. Micro-Climate tehnologija, omogućava odličnu cirkulaciju vazduha, što znači da neće dovesti do sušenja očiju.

Neko ko provodi dugo vremena za računarom, i igra igrice, zna kolko je to naporno za oči, i da ponekad osećamo bolove. Cela ideja ovih naočara je da smanji zamor, stres i bolove u očiju, što je nešto što bi svaki profesionalni igrač poželeo. Kako bi najbolje proverio kvalitet i istinu da ove naočare smajuju stres očiju i zamor, prvo sam ih isprobao napolju, a posle i na poslu gde sam već primetio efekte. Ko radi klasične poslove kucanja na računaru, ili programira, ovaj proizvod će pozdraviti jer čak i posle 8 sati korišćenja nećete osetiti nikakve bolove i zamor, kao i da ih ne nosite, jer su veoma lagane i ne stežu.

Što se tiče Igrica, World of Warcraft igrači, koji noću igraju Arenu ili Battleground, takodje će pozdraviti ovaj proizvod jer bez problema, bolova i umora odigraćete dosta partija.

Diablo III, ko voli da farmuje, ovo je nešto za opuštanje. Ko je do sada farmovao Butchera u ACT I, zna kolko blještave boje u Halls of Agony umeju da zamore oči. Desmo će drečave crvene boje maksimalno da Vam ublaži, i jednostavno možete iznova da farmujete gold, i iteme u igri, a da se pritom ne zamarate.

U prologu su Vam i slike koje smo slikali sa fotoaparatom, gde možete lepo da vidite razliku boja sa i bez korišćenja naočara SteelSeries Desmo. Primetiće dioptriju kao i smanjenje blještavih, drečavih i oštrih boja, čineći boje toplije.

WoW_Bez_Desmo_02.JPG WoW_Sa_Desmo_02.JPG WoW_Bez_Desmo_01.JPG WoW_Sa_Desmo_01.JPG

Diablo_Bez_Desmo_02.JPG Diablo_Sa_Desmo_02.JPG Diablo_Bez_Desmo_01.JPG Diablo_Sa_Desmo_01.JPG

Posle korišćenja dužeg vremena Desmo naočara, mogu sasvim iskreno reći da su napravile veliki napredak kod mene, jer 8 sati radim na poslu za računarom, a posle sam skoro isto toliko i za računarom kod kuće. Ono što pohvaljujem je da su mi oči uvek bile vlažne i nikad se nisu sušile. Pohvalio bih što nisam imao potrebe da ih skinem na nekoliko minuta, kao i da ne smetaju dok se koriste slušalice. Pored preporuke svim profesionalnim igračima da kupe Desmo naočare iste preporučujem i programerima, jer kodiranje može biti jako zamorno nakon 8 sati kucajući za ekranom.

SteelSeries DESMO obavlja svoj posao odlično, ublažava pritisak na Vaše oči, omogućava im da rade duže i teže bez dodatnog naprezanja. Jedino gde možemo staviti zamerku ovom proizvodu što možda nekim korisnicima neće da se svidi dizajn, ali kada uzmemo u obzir da se radi o zdravlju naših očiju, ovaj proizvod vredi svaki dinar!

Odlične strane proizvoda:

+ Pomaže da Vam se oči ne suše u toku dugih sesija rada

+ Tople boje pomažu oko kontrasta boja i smanjuje napor očiju

+ Udobnu za dužu upotrebu, čak i kada nosite slušalice!

+ Pomaže u borbi protiv jakih drečavih blještajućih boja

+ Jako Laganog dizajna

Loša strana proizvoda:

- Neki korisnicima neće da se svidi dizajn DESMO

- Ne možete nositi preko drugih naočara

- Ne proeporučujemo Video i Photo editovima jer vam menja boje i kontrast

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
- Ne možete nositi preko drugih naočara

Mozda gresim,al ovo je kao kad bi napisao da su gace super,samo je steta sto ne mozes da ih nosis preko drugih gaca?

Share this post


Link to post
Share on other sites

- Ne možete nositi preko drugih naočara

Mozda gresim,al ovo je kao kad bi napisao da su gace super,samo je steta sto ne mozes da ih nosis preko drugih gaca?

svidja mi se koncept naocara ali mislim da je dioptrija na njima potpuno nepotrebna i cak stetna za oci

Necans ocigledno ne nosis naocare...beskorisne su ljudima koji vec nose naocare

Share this post


Link to post
Share on other sites

za ovakve naocare treba posebna potvrda od doktora, ne moze bilo ko da kupi i da upropasti vid ako nema vec problema sa vidom, mada jbg, u Srbiji kapiram da ce klinci ukupiti a da ce prodavce boleti dupe ko kupuje i dal ima uput od doktora i dozvolu za iste :)

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

za ovakve naocare treba posebna potvrda od doktora, ne moze bilo ko da kupi i da upropasti vid ako nema vec problema sa vidom, mada jbg, u Srbiji kapiram da ce klinci ukupiti a da ce prodavce boleti dupe ko kupuje i dal ima uput od doktora i dozvolu za iste smile.png

pazi dobre su cvike skroz, al sta ce im ta dioptrija , nije mi jasno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×