Jump to content
AdriaCraft - Blizzard Community Fansite Forum
Silencer

SteelSeries Sensei Gaming Mouse

Recommended Posts

Proteklih godina, Steelseries objavio je mnoge kvalitente brand proizvode Gamerske franšize. One vredne pomenuti su SteelSeries Shift, SteelSeries WoW Legendary i ostalo...

Danas imamo prilike da vam prikažemo Steelsereies Miš prikačen za naš sistem. Sensei ima poznati izgled i osećaj kada pogledamo masku miša, medjutim ispod haube nalazimo impresivne nadogradjene komponente, jedan od najpreciznijih gaming senzora koji smo ikada testirali... Ovaj miš pokreće moćan CPU, nalik originalnom Pentiumu.

SteelSeries Sensei Gaming Mouse - Pakovanje

package1_small.jpg package2_small.jpg

SteelSeries dolazi upakovano kao i svaki njihov proizvod do sada. Na centru kutije vidi se lepo slika miša, sa natpisom imena proizvoda, belim i narandžatim slovima u gornjem levom uglu. Front panel se otvara gde se lepo vidi miš koji je zaštićen providnom plastikom, i gde možete pročitati više informacija. Na zadnjoj strani kutije, možete videti više slika Sensei miša, kao i tehničke informacija ne više jezika.

package3_small.jpg package4_small.jpg

Kao i uvek, pored kutije i miša tu je i brošura Steelsereis porizvoda, Quick Start Guid za Stensei miš kao i sticker. Software za miš skidate sa SteelSeries sajta.

SteelSeries Sensei Gaming Mouse

steelseries_sensei_007_small.jpg steelseries_sensei_010_small.jpg steelseries_sensei_018_small.jpg

Ceo izgled miša identičan je popularnom Xai. Glavni tasteri miša i površina za dlan su napravljene od veoma glatke plastike srebrne mat boje koji lepo odsjaja na svetlost. Tu je naravno i odličan scroll, kao i Status LED koji možete naći na osnovi miša, i svetleći logo Steelsereisa koji se nalazi na mestu za vaš dlan. Miš možete podesiti da svetli u 16.8 miliona boja, ili ako Vam se isti ne svidja možete ga ugasiti.

steelseries_sensei_008_small.jpg steelseries_sensei_009_small.jpgsteelseries_sensei_011_small.jpg

Sa leve strane miša, pronašli smo gumene grip površine i dva tastera za palac. Isto možete naći na desnoj strani, što je odlično i za levoruke igrače!

Na prednjoj strani miša pored levog i desnog tastera možemo videti scroll kao i CPI indikator i switch koji će Vam menjati vaša podešavanja. Tu je naravno i 2 metra opleten kabl koji se završava za pozlaćenim USB konektorom.

steelseries_sensei_012_small.jpg steelseries_sensei_017_small.jpg

Na osnovi miša saznalismo da SteelSeries primenjuje tri gaming grade UPE Teflon noge, kako bi se obezbedilo nesmetano kretanje miša po vašoj podlozi. Na kraju možete videti interesantan LCD displej, koji može da se konfiguriše da koristi tekst Vašeg izbora, a glava svrha je korišćenje kao device menu. Na primer ukoliko ponesete sa Vama miš, istog možete povezati na drugi računar gde bez problema možete da pristupite Vašim podešavanjima, bez potrebe da instalirate software ili drajver.

U centru miša imamo najnoviji SteelSeries gaming Laserski senzor. Ovaj senzor obezbedjuje 10.8 megapiksela HD Slike u koleraciji sa 12000 Frama u sekundi. On podržava CPI do 11400... Duplo više nego bilo koji drugi miš. Kako je to uopšte moguće? Razlog je zato to je SteelSeries ugradio 32-bit ARM procesor u Sensei i on kontroliše ExactTech podešavanja, kao što su ExactSens, ExactLift (lift distance), ExactAim (mouse deceleration) i ExactAccel (mouse acceleration).

steelseries_sensei_013_small.jpg steelseries_sensei_014_small.jpg steelseries_sensei_019_small.jpg

Poboljšavanje funkcija mišta nastavlja se sa FrameMove, koji Vam omogućava da kontroliše korekciju putanje vašeg miša. U većini slučajeva kod ostalih miševa ovo je predefinisano da prevdidi putanju koju korisnik namerava, čak i kad je to nestabilno kretanje... Sensei možete podesiti po Vašim potrebama, ili po želji možete ga totalno isključiti.

Na kraju možemo zaokružiti mogučnost da čuvate svaki vaš profil i makro na mišu. Čime je kompletiran jedan set gaming mogućnosti.

SteelSeries Software

Iako Sensei može da se koristi bez software drajvera (Zahvaljujući ugradjenom hardwareskom drajveru), u mogućnosti ste da instalirate SteelSeries Engine, preko normalnog Windows Installera.

software1_small.jpg software2_small.jpg

Prvi Screen SteelSeries Engine, pod nazivom "Buttons" služi da dodate funkcije za svih sedam tastare miša. Postoje: Levi, Desni, kao i Levi 1 - 2, Desni 1 - 2 i Scroll taster. Miš takođe možete podesiti ukoliko ste levoruk igrač, kao i da svako podešavanja sačuvate kao posebnan profil. Tu su naravno i predefinisana podešavanja za Medal of Honor, Starcraft 2 i WoW. Naravno možete isprogramirati neograničen broj Macro-a preko Engine programa.

Sledeće je "On Board Profiles" screen gde jednostavno uz pomoć Drag and Drop funkcije prenesite Vaših pet profila koji će biti sačuvani na mišu.

software3_small.jpg software4_small.jpg

"Settings" je nešto gde je Sensei stvano unikatan. U ovom screenu nalazi se kompletna sloboda da podesite miš da radi po vašim potrebama. Ovde možete podesiti CPI (sa brzim switchem high/low podešavanja vašeg profila), podesiti FreeMove, Acceleration, aim, lift i polling rate. Naravno tu je i opcija za podešavanja Osvetljenja, LCD Screna i reset dugmeta.

Sledeći je "Properties" screen koji vam omogućava da asocirate vaš profil za svaku igru ili EXE fajl kada se pokrene.

software5_small.jpg

Finalni Screen dovodi nas do podešavanja koji snimaju akcije koje smo uradili preko miša.

Korisničko iskustvo i zaključak

Prvi utisak koji će igrači dobiti je kada postave svoju ruku na Sensei, kolko je on gladak pri dodiru. Takodje primetili smo da je i leva i desna strana miša gumirana ali i dalje glatka kao gornja površina miša.

Ono što nas je oduševilo je kretanje miša po podlozi, zašta su zaslužne efektivne teflon nogice, koje u kombinaciji sa malom težinom, omogućava ovaj miš da se lako i brzo pokreće, što ga čini veoma prijatnim i udobnim uredjajem. Da ne govorimo kolko je uredjaj po izgledu i dizajnu napravljen da vam ruka lepo legne na njega, i za levoruke i desnoruke igrače! Tu je i LED koja daje još veću kozmetičku lepotu miša, ali tu je i opcija da se ugasi ukolko vam smeta. Kada dodjemo do kvaliteta miša, SteelSeries je poznat po kvalitetu materijala koji koristi za svoje proizvode, u šta spada i pozlaćeni USB Konektor kao i upleteni kabl što će obradovati mnoge igrače.

što se tiče software tu nemamo puno šta reći, jer preko SteelSeries Engine programa, sve završavate efikasno i brzo. Najviše nam se svidja što je puštena kompletna sloboda za Advanced Gamere, da podese miš do najvećeg mogućeg detalja, i sve to snimite na samom mišu. Kad su performanse u pitanju, Sensei je broj jedan. Zahvaljujući ugradjenom ARM Procesoru, imate pristup mnogim opcijama koje jednostavno nemate da podesite kod ostalih konkurentskih miševa.

Kada je reč o ceni, SteelSereis Sensei možete kupiti preko našeg Web Shopa, koji je na akciji za 7499,00 dinara (Njegova prava cena je 9499,00 Din). Sensei ima sličnu cenu konkurentskih miševa, kao što su Razer Imperator 2012, Cyborg R.A.T. 7 i par evra više od Roccat Kone+. Ali kada pogledamo kakve sve mogućnosti imamo kod ovog miša cena je i više nego odlična i može da se meri sa svim High End gaming miševima.

Završna reč

Jasno je da je Sensei neverovatan miš, sa apsolutno nikakvih problema. Odličan dizajn, miksovan sa mnogim podešavanjima. SteelSeries Sensei je moćan miš koji smo ikada testirali do sada. Epic proizvod od SteelSeries kompanije! Miš preporučujemo svim Starcraft igračima, obzirom da isti koristi poznati SC II igrač Gruby.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×