Jump to content
AdriaCraft - Blizzard Community Fansite Forum
Silencer

SteelSereis Shift Cataclysm Edition

Recommended Posts

U svetu gejmerske periferije, postoje samo nekoliko proizvodjača koji stvaraju proizvode koji izazivaju uzbudjenja medju pro i casual igračima, a SteelSeries je jedan od njih. Kada oni izbace na tržište neki novi miš, tastaturu, ili audio proizvod, igrači to odmah primete, zbog jake evidencije dobrog kvaliteta izrade, karakteristike i performanse.

Nije ni čudo što u ovom slučaju SteelSeries-u trebalo dosta vremena da napravi ovaj proizvod, jer su oni imali potrebe da isti testiraju i jos više podešavaju tako da aspekt svakog dugmeta bude što više pooštren do savršenstva. Danas imamo prilike da vam predstavimo HIT na tržištu SteelSeries-a, a ovaj put to je novi model tastature - SteelSeries Shift.

SteelSeries_Shift_30_Small.jpg SteelSeries_Shift_31_Small.jpg

SteelSeries SHIFT dolazi u velikoj kutiji, na kojoj se vidi njihov klasičan dizaj, gde je istaknut izgled proizvoda koji se nalazi u kutiji. Na poledjini imamo mnogo informacija o proizvodu, a unutra smo pronašli veliki broj stvarčica. Ručni zglob, koji se uz pomoć klipova kači na tastaturu. Tu je i katalog proizvoda, i informacija koja nam govori da moramo da skinemo poslednje drajvere sa Steelseries sajta kao i korisničko uputstvo na više jezika.

od 60 snage, sa novom tehnologim koju SHIFT ima a to je anty-ghost za 7 istovremenih pritiska na taster.

U pogledu pouzdanosti, svaki taster je napravljen da izdrži više od 15 miliona pritiska.

SteelSeries_Shift_35_Small.jpg SteelSeries_Shift_36_Small.jpg

SteelSeries_Shift_37_Small.jpg SteelSeries_Shift_34_Small.jpg

Pre par godina SteelSeries je kupio Ideazone i počeo je da prodaje tastature sa njihovom tehnologijom koja se zove Z-Board. Z-Board je imao promenjljive keyset-ove, i ista ideja koristi se kod SHIFT tastature. Na desnoj strani tela tastature nalazi se plastični klip sa gumenom drškom, koju izvučete i time oslobadjate tastaturu koja ima dve spojnice koje omogućavaju da se presavije. Ispod obora nalazimo gumu / Silikonsku kupolu sa ključnim sektorima i malim interfejsom koji se povezuje sa svakim zadnjim delom tastera.

Dok pišem ovaj prikaz, postoje trenutno samo tri promenljiva keyset-a za ovu tastaturu, a to su Medal of Honor, World of Warcraft i Starcraft II.

SteelSeries_Shift_38_Small.jpg SteelSeries_Shift_39_Small.jpg

Shift karakteristike broji tastere pored standardnog seta, neki na telu tastature a neki na glavnom delu. Odmah sa leve strane imamo 6 multimedijalnih tastera, koji su 85 grama napetosti. Uz vrh obora su osam tastera u 3 nivoa (Profila) i dugme za snimanje makroa.

Oni omogućvaju da u letu snimite makro i kroz 3 x 8 konfiguracije tastera dobijete 24 različitih funkcija na raspolaganju. Zajedno sa tasterom F, Num Pad i ostalih velikih tastera, kao i Space bar koji prave otpornost 70 grama sange.

Na Shift tastaturi Print Screen, Scroll Lock i Pause Break tasteri pomereni su dole i njihovo mesto zeuzela su tri nova tastera. Prvi je Bar lock, koji omogućava drugu funkciju F tastera. Next je SteelSeries taster koji po defaultu startuje SteelSeries Engine Software i finalno Pad Lock koji omogućava sekundarnu funkciju Num Pada.

Iznad Num Pad-a imamo ime modela, sa led statusima i SteelSeries logo. Standard CAPS, NUM i Scroll Lock Led diode se nalaze ovde, zajedno sa dve nove, koje nam govore da je Bar i Pad lock uključen. I finalni Led, koji nije vidljiv na standardnom keysetu, je u

donjem desnom uglu koji nas obaveštava o statusu igre profila na brendiranom keyset-u.

SteelSeries_Shift_43_Small.jpg

Na zadnjem delu SHIFT-a nalaze se različite utičnice. Počevši s'leva dva 3.5mm audio ulaza koji su pozlaćeni. Pored ovih nalaze se i dva USB porta.

SteelSeries_Shift_44_Small.jpg SteelSeries_Shift_45_Small.jpg

Okretanjem tastature, možemo videti unikatan dizaj koji ima informacije o proizvodu na vrhu i gumene delove da ne bi dolazilo do klizanja tastature preko prednje i zadnje ivice.

Takodje ovde su prisutne i noge u dva nivoa, pa možete da odaberete visinu koja Vama odgovara.

SteelSeries_Shift_46_Small.jpg SteelSeries_Shift_47_Small.jpg

Konačno što se tiče hardware-a imamo jedan kabl od 2.5m koji izlazi iz tastature, i negde pred kraj kabla (45cm) se deli u četri dela. Četri žice su 2x USB 2.0 Port, 2x 3.5mm audio džekovi koji su opet pozlaćeni.

SteelSeriesEngine_04_Small.jpg

Da biste omogućili punu funkcionalnost SHIFT tastature morate da pruzmete drajvere i control panel sa Steelseries sajta. Posle downloada, software će pokrenuti klasičan instaler i pre startovanja aplikacije proveriće da li postoji novi firmware. Ovo se instalira za par minuta, i tastatura će zasvetleti kako bi pokazala da je došlo do kraja instalacije i da smo spremni da koristimo tastaturu.

SteelSeriesEngine_01_Small.jpg

Prikazano gore je glavni ekran za Steelseries Engine, naš glavni interfejs za kontrolu profila na levo i radnje na desno. U gornjem desnom uglu možemo promeniti stranicu, a tu je izbor "News" koji otvara browser gde pristupate sajtu SteelSeries.

SteelSeriesEngine_02_Small.jpg SteelSeriesEngine_05_Small.jpg

SteelSeriesEngine_06_Small.jpg

Svaki taster na SHIFT možete konfigurisati za jednu funkciju rada, bilo da je za otvaranje aplikacije, klasičan pritisak dugmeta ili makro. Pritiskom dugmeta software otvara brzo čarobnjaka koji nam pomaže u konfigurisanju tastera. Takodje postoji mogućnost da udjete u napredne funkcije za veća makro snimanja.

SteelSeriesEngine_03_Small.jpg

Drugi ekran u SteelSeries Enginu je "Statistika". Ovde možemo videti našu aktivnost na tastaturi, koja pokazuje kolko i koje smo tastere pritiskali tokom vremena igranja.

Korisničko iskusktvo i zaključak

Prvi utisak o ovoj tastaturi dobićete kada krenete da otvarate kutiju, gde ćete videti da se radi o jednoj solidnoj tastaturi. Ona ima pristojnu težinu (oko 1.75kg), koja u kombinaciji sa gumenim nogama, stoji kao pričvršćena na stolu, tako da neće tastatura da se pomera u toku korišćenja. Razmaci izmedju tastera su 4mm što je odlično. Dobar kvalitet izrade nastavlja se sa pozlaćenim audio konektorima, a što se tiče kabla iako nije opleten on je dobro obložen jakom gumom. Korišćenjem prenosivog keyset-a, moglo je da prouzrokuje neka pitanja u vezi izrade SHIFT tastature, medjutim čvrst okvir se nalazi ispod keyseta gde takodje nema kontakt žica, i tako zaključani keyset-ovi su stabilni i bezbedni. Uklanjanje keyseta je jednostavan - jednostavno podignete ručicu koja se nalazi na desnoj strani i polako je podignite gore. Isto tako vratite nazad željeni keyset. Na ekranu pojaviće vam se informacija koji ste keyset instalirali.

Game Shop-u, i da dobijete poklon World of Warcraft Cataclysm nastavk, što čini fer odnos kada se uzme u obzir da dobijate jadnu kvalitetnu tastaturu sa bogatim izborom funkcija, i mogućnosti koja ona pruža. Dodatni keyset ukoliko želite da kupite deluje malo skupo oko 2500 din, što je mnogo za igrače koji žele da imaju više od jednog keyseta, ali ništa slično trenutno i ne postoji na tržištu za poredjenje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

samo sto su slike koje zapravo treba da uhvate detalje uzasno mutne ali dobro.

za one koji se pitaju kakva je sc verzija, apsolutno je ista (malo izmenjen lejaut ovaj desni) ali ono, visoko kvalitetna tastatura i izdrzljiva.

Share this post


Link to post
Share on other sites

nisu lockovane, a hteo sad da kazem sta ja mislim an tu temu:p

*bilo mi dosadno

*nema novih tema vezanih za starcraft

*a sto da neeee

Edited by Robinzon

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×