Jump to content
AdriaCraft - Blizzard Community Fansite Forum
Silencer

SteelSeries Siberia V2 Full Size Headset (Special Edition Blue)

Recommended Posts

SteelSeries je danski proizvodjač visoko kvalitetne igračke opreme za gaming community, a to su miševi, tastature i mousepadovi. Svaki proizvod koji oni naprave rade zajedno sa profesionalnim igračima tako da i ne čudi što njihove proizvode koriste više od 250 poznatih timova širom sveta.

Danas imamo prilike da probamo Steelseries Full Size Headset - Siberia V2 (Special Edition Blue). Ovo je veliki naslednik popularnog Siberia Headseta koji se pokazao kao jedan od najboljih igračkih slušalica.

Specifikacije Siberia V2:

Slušalice:

 • Frekventni odziv: 10 – 28 000 Hz
 • ImpendansaČ 32 Ohm
 • SPL@1kHz, 1V rms: 112 dB
 • Dužina kabla: 1m + 2m = 3m
 • Konektor: 3.5mm
  • Frekventni odziv: 50 – 16 000 Hz
  • Uni-directional
  • Osetljivost: -38 dB
  • Konektor: 3.5mm
  • Original Pakovanje

   Siberia V2 je presentovana u velikoj kutiji sa prozorom, gde se vidi prelep izgleda plavih slušalica unutra. Zadnja strana kutije prekrivena je velikim količinama informacije o proizvodu na mnoštvo različitih jezika, sa par kvalitetnih fotografija koje mogu da vam pokažu lepotu ovih slušalica ako to no možete da vidite na prednjoj strani kutije.

   SiberiaV2_Box_1_small.jpg SiberiaV2_Box_2_small.jpg SiberiaV2_Box_3_small.jpg SiberiaV2_Box_4_small.jpg

   U kutiji nema mnogo stvari sem slušalica, male informacione letke o SteelSeries proizvodima. Ovaj nedostatak dodatnih stvarčica je zanemarljiva kod SteelSeriesa, jer kako budete ugledali dizajn slušalica nećete se ni pitati da li ima još nešto. Za razliku od drugih Gaming slušalica Siberia V2 povezuje se putem dva audio džeka, umesto USB-a - što znači da nemate potrebe da sa sobom nosite cd sa drajverima. Takodje dostupna je i USB varijanta ovih slušalica -tačnije dolazi posebna USB zvučna kartica koja vam daje dodatno i 7,1 Virtualni zvuk. USB varijanta nije preterano skuplja od obične.

   Dodatni kabal služi ukoliko je od vas malo dalje udaljeno kućište, a uglavnom zvučna kartica se nalazi pozadi tako da dodatnih 2 metra kabla mnogo znače u ovom slučaju.

   SiberiaV2_Unpacked_small.jpgSiberia_V2_Cable_2m_small.jpg

   Kako to izbliza izgleda?

   Iskreno, Siberia V2 je jedna od najbolje dizajniranih slušalica koje sam ikadao video. Skoro cele slušalice su u sjajnoj plavoj plastici, ali ako plava boja nije vaš ukus tu je uvek piano crna boja ili bela. Generalno materijal slušalica je velikog kvaliteta, naročito materijala koji se koristi oko ušiju.

   SiberiaV2_Pic_1_small.jpg

   Za razliku od mnogih slušalica koje sam imao prilike da probam Siberia V2 ne pravi veliki pritisak na glavi ili ušima kako bi ostao u jednom mestu. Ima specijalno odradjen bendž koji se proteže prema veličini glave i koji ujedno omogućava da slušalice ostanu veoma sigurno na mestu dok su izuztno lake i udobne za nošenje, gde dobijate osećaj da su gotovo bestežinske.

   SiberiaV2_Pic_2_small.jpg

   Sve u svemu Siberia V2 su udobne za nošenje čak i za duge vremenske periode. Tu je zaslužno origialno rešenje podloge SteelSeries jastučića za uši napravljene od Fauk-Kože koje takodje daju Siberia v2 još prefinjeniji izgled i osećaj.

   SiberiaV2_Pic_3_small.jpg

   Dobar kvalitet je takodje i na kablu. Ona je zaštićena plastikom, što je jako čudno obzirom da Steelseries preferira na svojim miševima opletene površine zaštite, medjutim kabl ima svoje fine teksture i još više poboljšava sam izgled proizvoda.

   Nekako su ljudi iz SteelSeriesa uspeli da prepolove prečnik kabla od oroginalne Siberie, i istovremenom dodali dodatne žica unutra za mikrofon, mada srećom to ne znači da su kompromitovali na snazi i kvalitetu. Na pola puta niz kabl, SteelSeries je pažljivo dodao regulator zvuka i dugme za mutovanje mikrofona koji je veliki napredak u odnosu na stariji model.

   SiberiaV2_Jacks_small.jpg SiberiaV2_Controls_small.jpg

   Još jedan novi aspekt u dizajnu je ugradjen mikrofon! Ovo je mnogo user friendly, nego monitor mounted mikrofon koji je dostupan u starijoj verziji. Ovo je jako dobra stvar ukoliko želite da gledate film ili da slušate muziku jednostavno vratite mikrofon na svoje mesto i neće da vam smeta.

   SiberiaV2_Mic_small.jpg SiberiaV2_Mic_2_small.jpg

   Performanse!

   U smislu kvaliteta zvuka, kod Siberia V2 on je apsolutno brilijantan! Zvuk je skoro savršeno uravnotežen sa bogatim basom i dobro definisanim visokim tonovima. Zahvaljujući jedinicama od 50mm zvučnika koji se nalaze ispod haube, kvalitet zvuka je primetno bolji nego kod original Siberie koja je inače poznata po svojem dobrom kvalitetu od samog nastanka.

   SiberiaV2_Earpads_small.jpg SiberiaV2_From_Top_small.jpg

   Kada je igranje u pitanju koristiti Siberia V2 je bilo potpuno zadovoljstvo. Svi ambijentalni zvučni efekti se čuju sasvim jasno. Kao Stereo slušalice pozicioniranje zvuka je savršeno za slušalice koje dolaze bez USB zvučne kartice, iako kod 7.1 slušalica postoji jako primetna razlika.

   Izolacija na slušalicama je savršena i jako impresivna zahvaljujuči novom zatvorenom dizajnu koje ove slušalice imaju i koji blokira pozadinsku buku, tako da nijedan zvuk neće da vam smeta sa strane, što ih čine idealnim za igranje u Lan dogadjajima ili na mestima koja mogu da vam odvraćaju pažnju raznim šumovima.

   SiberiaV2_Mic_3_small.jpg

   Mikrofon je idealan za igranje posebno u bučnim sredinama zbog njegovog realtivno kratkog dometa u odnosu na prvobitnu Siberu. Mikrofon će jednostavno pokupiti zvuk samo vaš kada pričate, tako da nećete da boradcastujete neke čudne šumove. Pri testu Skypa i Ventrila mikrofon je besprekorno radio bez ikakvih problema.

   Zaključak

   Sibera V2 je jedan brilijantan proizvod, koje možete da uzmete u obzir kada tražite pristojan par slušalica u bilo koje svrhe, a ne samo igranje. Njegov ugladjen dizajn sa visokim kvalitetom izrade zajedno sa vrhunskim kvalitetom zvuka, prave finalan proizvod koji bi toplo preporučio svakom da kupi.

   Steelseries je u suštini od svog prethodnika napravio bolju verziju gde su se više koncentrisali na najvažnije faktore, a to su kvalitet zvuka i udobnost koju Siberia V2 čine jedan od najimpresivnijih Gaming slušalica na tržištu. Uskoro sledi i video zapis! Slušalice na test dali glavni distributeri za SteelSeries kompanija GameS iz Beograda!

Share this post


Link to post
Share on other sites

odlicno izoluju zvuk, imaju taj strava retractable mic, izgledaju super, postoje u skoro 10 boja, ali zvuk je skroz standardan, nista specijalno..i naravno cena

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×